Konekirjoitustaidon kehittäminen

Euran lukiolla on NäppisTaituri -ohjelma kokeilukäytössä

NäppisTaiturin avulla opiskelijat ja opettajat voivat harjoitella näppäintaitoja helposti ja hauskasti. Tutkimusten mukaan kymmensormijärjestelmän hallitsevilla oppilailla on etulyöntiasema muihin verrattuna sähköisiä ylioppilaskirjoituksia ajatellen:

1. Automatisoituneet näppäintaidot ovat yhteydessä merkittävästi nopeampaan kirjoitusnopeuteen (Baker & Redfern 2007; Feit, Weir & Oulasvirta 2016).
  2. Kirjoitetun tekstin laatu paranee, kun opitaan kirjoittamaan kymmensormijärjestelmällä (Christensen, C. A. 2004).
  3. Lukio-opiskelijat eivät oman arvionsa mukaan hallitse kovin hyvin kymmensormijärjestelmää. ”..paremmat kymmensormijärjestelmätaidot omaava opiskelija on halukkaampi suorittamaan yo-kirjoitukset sähköisesti..” (Hurme, T-R. & Nummenmaa, M. & Lehtinen E.) 2014

Voitte luoda henkilökohtaisen käyttäjätunnuksenne ja harjoitella näppäintaitoja 31.10.2016 saakka osoitteessa:

Jätä vastaus

Viesti